Köszöntés

2017.07.27. 16:53

A határon szolgálatot teljesített rendőröket köszöntött Ács Rezső

A határon szolgálatot teljesített, közel hatvantagú szekszárdi rendőrállományt köszöntötte szerdán Ács Rezső polgármester a Garay Élménypincében.

Hanol Erzsébet

Mint mondta, fontos, hogy a város elismerje azokat a szekszárdiakat, akik rendkívüli teljesítményt nyújtanak. A határon töltött szolgálat sok lemondással járt a rendőrök és családjaik számára, sok nehézséget kellett leküzdeniük, de remélhetőleg a jövőben nem lesz szükség hasonlóra, mert a határ mentén kialakított védelmi rendszer önmagában, rendőrök nélkül is megállja a helyét. Ács Rezső hozzátette: köszönet illeti azokat a rendőröket is, akik a kollégák távolléte alatt, többlet­munkát vállalva dolgoztak a város közbiztonságának megőrzéséért.

A városvezető arra is kitért, hogy első alkalommal tavaly ősszel köszöntötte a határra vezényelt szekszárdi rendőröket, és tudomása szerint más városban még nem volt ilyenre példa.

Felszólalt az eseményen dr. Pilisi Gábor rendőr ezredes, a Szekszárdi Rendőrkapitányság vezetője is. Elmondta, hogy Papp Károly országos rendőrfőkapitány június közepétől visszavonta a határ menti szolgálati kötelezettséget, így egyelőre nincs szükség újabb egységek elvezénylésére.

A városi kapitány arról is beszélt, hogy kollégái tizennégy alkalommal voltak a határon, és jól végezték a munkájukat, a rájuk bízott feladatokat.

A rendőrök két főre szóló vacsorautalványt kaptak, amelyet két szekszárdi étteremben költhetnek el, illetve belépőket a város élményfürdőjébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában