Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület

2019.01.27. 13:00

A még hatékonyabb mentés a céljuk

Brunner Mónika

Fotó: Shutterstock illusztráció

Csónakmotort és autó-utánfutót vásárolt a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület. Badacsonyi László elnök lapunknak elmondta, a beruházás oka, és elsődleges célja volt, hogy minél hatékonyabban tudják felkutatni az eltűnt személyeket.

– A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jóvoltából hamarosan lehetőségünk lesz telepíteni az egyesület által vásárolt körülbelül tizenöt négyzetméteres fűthető mobil garázsunkat, ahol a mentéshez szükséges eszközeinket tárolhatjuk. A csónakmotort a vízi mentésnél, valamint a vízben eltűnt személyek, tárgyak felkutatásánál kitűnően tudjuk majd használni, az autó-utánfutó pedig úgy lesz berendezve, hogy egyszerre lehessen általa szállítani a csónakmotort, és minden egyebet, amelyre egy-egy felkutatásnál szükségünk van – tájékoztatta lapunkat Badacsonyi László elnök.

Mint ismert, az egyesületüknek öt élő- és halottkereső, légszimatos nyomkövető kutyája van, és a tavalyi évben összesen tizenkét bevetésük volt, sajnos ebből mindössze egy eltűnt személy került elő élve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában