előadás

2019.05.23. 09:30

A NATO-nak hála, nyugodtak lehetünk

Brunner Mónika

Fotó: TEOL

„Oroszország és a Nyugat viszonya: biztonságpolitikai áttekintés” címmel tartott előadást dr. Rácz András történész, Oroszország-szakértő, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézet tudományos főmunkatársa tegnap a Magyar Vállalkozói Szalon meghívásának köszönhetően a Mészáros Borházban.

Fotó: TEOL.HU

Lapunknak elmondta, hogy egyszer járt eddig Szekszárdon, még gyerekkorában; Pécsett vannak rokonai. Rácz András hadtörténész és politológus, tizenöt éve foglalkozik biztonságpolitikával. Kérdésünkre azt nyilatkozta, hogy Magyarország katonai értelemben teljes biztonságban van a NATO és az általa biztosított kollektív védelmi garancia miatt.

– Nem potyautasok vagyunk, hanem aktív részesei a szövetségnek. A Balti államok légterének a védelmét például a magyar katonai vadászgépek látják el – mondta dr. Rácz András, hozzátéve, hogy a NATO az emberi történelem legerősebb katonai szövetsége. A szervezet a kollektív védelemre koncentrál az esetleges fenyegetésekkel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában