fórum

2019.05.15. 19:10

A Paks II. beruházás összhangban van Magyarország nemzeti érdekeivel

MW

Fotó: Beküldött kép

Több mint félszázan voltak Dunaföldváron azon a lakossági fórumon, ahol Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter és Kis Miklós Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára tartott előadást, aki többek között elmondta: a régió vállalkozásai aktív pályázónak számítanak, bár ebből a térségből is kevés élelmiszeripari beruházást célzó kérelem érkezett. Szó volt az öntözési lehetőségek bővítéséről, a Sió szabályozásának szükségességéről, valamint a Leader-pályázatokról is.

Süli János és Kis Miklós Zsolt Fotó: Beküldött kép

Horváth Zsolt dunaföldvári polgármester itt jelentette be, hogy a helyi akciócsoport is döntésre jutott, kezdődhetnek a fejlesztések. A jövőbeni agrártámogatások lehetséges csökkentése kapcsán szóba került a migráció kezelése és persze a május 26-i választás tétje is. Süli János, aki a választókerület országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a két új atomerőművi blokk megépül, s ez jelentősen növeli Magyarország energiabiztonságát, hozzájárul hazánk energiafüggetlenségéhez és a klímavédelmi célok eléréséhez is. A beruházás teljes mértékben összhangban van Magyarország nemzeti érdekeivel. Az EP-választáson a jövőnk a tét, ezért mindenkinek el kell menni szavazni, mert mi nem kérni akarunk Európától, hanem tenni érte! Erős, keresztény kulturális értékeit megőrző nemzetek Európáját, erős, magyar Magyarországot akarunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában