Ismerkednek a kadétok

2019.08.27. 20:00

A remények szerint közösség alakul a táborban

Azok a gyerekek, akik idén nyertek felvételt Szekszárdra, a honvéd kadét képzésre, Szálkán táboroznak ezekben a napokban. Élményeket szereznek, barátságokat kötnek, és a remények szerint összetartó közösséggé válnak.

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

Kissé megszeppent gyerekek álltak vigyázzba, és köszöntötték feljebbvalójukat ma délután a szálkai „decsikissházak” táborban.

Az elnevezés nemrégiben elhunyt fotós kollégánktól, Gottvald Károlytól származik, tudtuk meg a hely tulajdonosától, „szakaszanyától”, Janó Attiláné Vali nénitől. A három napos tábort a Szekszárdi SZC Ady Endre iskolája és a 69. Horváth József Területvédelmi Zászlóalj szervezte, továbbá a Tolna Megyei Védelmi Bizottság támogatja.

A Szekszárdi Szakképzési Centrum új főigazgatója, Csapó Gábor elmondta, a kadétokhoz hasonlóan ő is ismerkedik az új helyzettel. Azt kívánta a gyerekeknek, hogy szerezzenek életre szóló élményeket, barátokat, ismereteket.

Juhász Gábor, az Ady Endre iskola igazgatójaként a szervezőknek, támogatóknak, segítőknek mondott köszönetet, közöttük azoknak a felsőbb éveseknek és tanároknak, akik jó példaként állnak a kilencedikesek előtt. Felhívta a táborozók figyelmét arra, hogy a képzés érettségire készít fel, így az ehhez szükséges tudást meg kell szerezniük. A nehézségeken túllendülni azonban segíthetnek az akár már a táborban alakuló barátságok.

A Tolna Megyei Kormányhivatal munkatársai nevében dr. Tarnai Nikoletta köszöntötte a gyerekeket, és elmondta, büszkék arra, hogy vannak olyan diákok, akik ezt a szép és nehéz pályát választják.

Varga Balázs táborvezetőtől megtudtuk, hogy a kadétok Tálosi Zoltán vezetésével gyalog érkeztek Szálkára. Megalakították a két rajt, úgynevezett alaki gyakorlatokat végeztek, de a fiatalok nem csupán a katonaélettel ismerkednek, hanem strandolnak is.

A gyerekek többsége a megyéből, így például Paksról, Kölesdről érkezett, mások messzebbről: Pécsről, Vácról. Van, akinek a családjában több katonatiszt is akad, másoknak barátok, ismerősök keltették fel az érdeklődésüket a honvéd pálya iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában