Vállalkozói Szalon

2018.10.13. 13:00

A tudás juttat a központba

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

Merre tart Kelet-Közép-Európa? Erre a kérdésre válaszolt – Illés Tamás elnök köszöntő szavai után – a Magyar Vállalkozói Szalon tegnapi vendége, aki a Mészáros Borházban találkozott a közönséggel. Dr. Tálas Péter biztonságpolitikai szakértő, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpont igazgatója úgy látta, hogy az említett térség országai közül egyesek az Európai Unió centrumához fognak tartozni, mások viszont kívül maradnak a központon. A kedvezőtlen helyzet elkerülése érdekében nagyobb hangsúlyt kellene helyezni a modernizációra, a versenyképesség erősítésére.

Dr. Tálas Péter ebben az összefüggésben kiemelt fontosságúnak tartotta az előrelépést egyrészt az oktatás, másrészt a mentális egészség erősítése terén. Mindez azt eredményezhetné, hogy a döntő többség olyan tevékenységet végezne, amit kedvel. – A térségben rendkívül sok tehetséges, innovatív személy él és dolgozik, lenne mit keresnünk ilyen háttérrel – jelentette ki a biztonságpolitikai szakértő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában