házhoz megyünk

2019.04.12. 19:00

A vagyonvédelem volt a vetélkedő fókuszában

Egy dombóvári csapat képviseli Tolna megyét a bűnmegelőzési verseny országos döntőjében.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Makovics Kornél

Ma rendezték meg a Házhoz megyünk vetélkedő Tolna megyei fordulóját, a Bűnmegelőzés Napján szervezett programsorozat egyik megyei rendezvényeként. A vetélkedőre Dombóvár és Tamási körzetéből jelentkeztek az érdeklődők.

A megyei versenyt a Dombóvárról érkezett csapat nyerte, amelynek tagjai Vati Marcell, Elekesné Péter Nikolett, Németh Károlyné voltak. Ők képviselik majd Tolna megyét az országos döntőn. A versenyen részvevő valamennyi résztvevő csapat vagyonvédelmi eszközöket tartalmazó ajándékcsomagot kapott. Az idei versenyben is három fős csapatok indulhattak, amelynek egy felső tagozatos gyermekből egy szülő és egy nagyszülőből álló kellett felállni. A megyei versenyre Dombóvár és Tamási körzetéből érkeztek vetélkedni vágyó játékosok. A versenyzőknek egy internetes applikációt kellett telefonjukra letölteni, ezen keresztül tették fel a kérdéseket a bűnmegelőzési szakemberek, a rendszer automatikusan értékelte a válaszokat, tájékoztatott Komlósiné Kiss Anett, a megyei főkapitányság sajtószóvivője.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) 2015 őszén indította el a Házhoz megyünk bűnmegelőzési programot azzal a céllal, hogy segítse a lakosságot a megfelelő védelemhez szükséges döntések, önvédelmi képességek meghozatalában. A programban a korábbiakhoz hasonlóan a rendőrség mellett az idén is részt vesznek az érintett önkormányzatok, a helyi polgárőrség, az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. , valamint a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara területi képviselői, szakemberei.

Együttműködés

Együttműködési megállapodást írt alá Szabó Csaba rendőr ezredes, megyei rendőr-főkapitány, a megyei bűnmegelőzési tanács társelnöke és Molnár Csaba, a Dél-Dunántúli Építész Kamara elnöke a Bűnmegelőzés napja alkalmából pénteken. Rögzítették,hogy a kreatív, építészeti bűnmegelőzési irányzat alapelveit és szempontrendszerét bevezetik az ismeretterjesztés és az információ átadása útján a megye épített környezetének tervezésébe és kivitelezésébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában