tábor

2018.07.27. 18:10

A Vöröskereszttel táborozhattak

Hátrányos helyzetű, sérült és beteg gyermekek táboroztak nemrégiben a dunaföldvári önkormányzat táborában, a Magyar Vöröskereszt szervezésében.

Hanol Erzsébet

Gulyás Katalin megyei igazgató elmondta, hogy a Magyar Nemzeti Bank támogatásával rendezett táborban ötven gyerek vett részt, akik amellett, hogy barátságokat kötöttek, elsősegélynyújtási ismereteiket is bővítették, gyakorolták, az újraélesztést az önkéntesek segítségével. A programban ezen kívül szerepeltek sportfoglalkozások, játékos vetélkedők, kisvasutas kirándulás, kézműveskedés is. Váralján szintén a Vöröskereszt szervezésében tartottak tábort a völgységi településeken élő rászoruló gyermekek számára.

Önismereti feladatok, elsősegélynyújtó tanfolyam várt a gyerekekre, de persze a játék sem maradhatott el és túrázni is voltak.

Nagy hangsúlyt fektettek az egészséges életmód megismertetésére, amit közös ételkészítés, valamint kóstolás szolgált. Zöldségeket, gyümölcsöket, lekvárokat és mézet, illetve joghurtot és sajtokat ízleltek a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában