átadás

2019.02.14. 17:30

Átadták a Kadarka utcai minibölcsődét

Átadták Szekszárdon a Kadarka utcai új minibölcsődét. A nevelők és a gyerekek már birtokukba is vették az épületet.

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

Befejeződött az építkezés, az épületet berendezték, a nevelők és a gyerekek pedig már használatba is vették. A Kadarka utcai új minibölcsődéről van szó, amelynek átadóján Ács Rezső, Szekszárd polgármestere úgy fogalmazott, rég várt, nagy esemény ez a város életében. Egyúttal emlékeztetett: tavaly jelentették be a bölcsőde bővítési programot, így tulajdonképpen megelőzték a kormányét, amelyet a miniszterelnök a hétvégén jelentett be. Ács Rezső azt is elmondta, TOP forrásból a városi bölcsődét is fejlesztik majd.

A Kadarka utcai bölcsőde eddig két öt fős csoporttal működött, mostantól viszont kétszer hét fővel. A városvezető beszédében kitért arra, hogy a férőhely bővítés jelentős eleme volt ennek a beruházásnak, hiszen helyben így lehet kezelni a munkaerő problémát. Ha van megfelelő intézmény, az anyukák eldönthetik, maradnak otthon gyermekükkel, vagy visszamennek dolgozni. Ezt a fejlesztést is igényfelmérés előzte meg. Ács Rezső elmondta: azt tapasztalják, egyre több fiatal vállal Szekszárdon gyermeket. Az önkormányzatnak pedig nagyon fontos, hogy támogassa a szülőket a gyermeknevelésben.

Horváth Erika intézményvezető arról beszélt, hogy az elmúlt években mind a négy tagépületük megújult, új helyiségekkel bővült, amelyek szükségesek a minőségi munkavégzéshez. A minibölcsőde igazi gyöngyszem, amely remek tervezői ötletek alapján készült, és nemhogy megfelel a kor követelményeinek, de túl is mutat azokon. A vezető szerint hosszú távon biztos a költséghatékony és zavartalan működés. Elmondta, hogy amikor hétfőn birtokba vették az épületet, a szülők elismerően szóltak szóltak róla, a gyerekek pedig már otthonosan érzik magukat benne.

Kényelmes, komfortos

A minibölcsőde korszerűsítése nettó százharminc millió forintba került. Ebből nyolcvanhat millió a támogatás, a többi önkormányzati önerő. A fejlesztés eszközbeszerzést is jelent. A telek körülbelül hétszáz négyzetméter, az épület kétszázkilencven. A két csoportszoba mellett vizesblokkot, gyermek- illetve felnőtt öltözőt, nevelői szobát, tálalókonyhát és egy mosókonyhát is kialakítottak. A tervező és a kivitelező csapat is helyi volt. A kültéri játékokat tavasszal szintén kihelyezik. Az épület mellett parkoló is épült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában