Prima díj

2017.10.15. 18:36

Átadták a Tolna megyei Prima díjakat – videóval

Átadták a 2017-es Tolna megyei Prima díjakat és az Év Vállalkozóinak járó elismeréseket pénteken este Szekszárdon. A gála az egyik legkiemelkedőbb közéleti esemény térségünkben.

Budavári Kata

Annyi örömet szeretnénk adni, amennyit mi kaptunk tőlük, fogalmazott köszöntőjében dr. Fajszi Lajos, a Vállalkozók és Munkáltatók Szövetsége Tolna Megyei Szervezetének vezetője a Prima díjasokkal kapcsolatban. A péntek esti gálán arról is beszélt: ez a gála és az itt átadott elismerések is bizonyítják, hogy gazdaság és kultúra nemhogy nem egymás ellen vannak, hanem egyszerűen nem lehetnek meg egymás nélkül. Dr. Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára, a Prima Primissima Alapítvány kurátora kiemelte, hogy a szövetség különleges missziója a szellem gazdagítása, a tehetségek felkarolása. Hangsúlyozta, hogy egyfajta virtuális nemzeti értékmegőrzőt működtetnek, amely tágas, tiszta, és amely ösztönösen taszítja az olcsó vásárfiát.

Az elismerések átadásának sora az Országos Év Vállalkozója Díj megyei jelöltjeinek bemutatásával kezdődött, akik majd Budapesten, a Művészetek Palotájában vehetik át igazi jutalmukat. Az Országos Év Vállalkozója Díj Tolna megyei jelöltje Vass Péter, a szekszárdi V és Periko Kft. tulajdonosa, ügyvezetője, dr. Sztruhár Sándor, a Paksi Ipari Park Kft. ügyvezető igazgatója, Horváth János, a szekszárdi LUX H 84 Kft. tulajdonosa és a kilencvenesztendős Stengeli Andrásné, kölesdi egyéni vállalkozó. Ezután adták át az év megyei vállalkozóinak járó elismeréseket.

Dr. Sztruhár Sándor, Vass Péter, Pintér Ferenc díjátadó és Stengeli Andrásné fotók: Mártonfai Dénes

 

2017-ben díjat kapott Kelemen Zoltán szekszárdi egyéni vállalkozó, a Piac téri pecsenyés, Laczi Erzsébet Krisztina, a paksi Dolce Vita Étterem és Pizzeria ügyvezetője, Kis Ivetta, a Sberbank szekszárdi fiókvezetője és Bach Sándor, a paksi Car Hospice Kft. vezetője.

A megyei Prima díjak odaítéléséről idén is a VOSZ megyei szervezetének elnöksége döntött. A díjazás az erkölcsi és a szakmai elismerés mellett 1-1 millió forintos pénzjutalommal és egy egyedi kristályszoborral jár.

Tolna megyei Prima díjat kapott magyar oktatás és köznevelés kategóriában Ónodi Szabolcs. Biológia–földrajz–testnevelő tanári tanulmányait, valamint atlétika, labdarúgó és torna edzői végzettségét Pécsett, illetve a Testnevelési Egyetemen végezte. Közel fél évszázadot töltött el a pedagógus pályán, 14 évig igazgatta a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumot. A civil életben is aktív: egyebek mellett tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak, alelnöke a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének.

Pekárik Géza, Horváth István, Amrein Károly és Ónodi Szabolcs

 

Magyar sport kategóriában az idei megyei Prima díjat Bor Barna, az Atomerőmű Sportegyesület válogatott cselgáncsozója kapta. 2003-ban, 16 évesen igazolt át az ASÉ-ba, ahol aztán Hangyási László edző iránymutatásával, az olimpiai és világbajnok Kovács Antallal együtt készülve továbbfejlődött. Európa-bajnokságot nyert ifjúsági, junior és U23-as korosztályban is, sőt utóbbiban háromszoros kontinensbajnok. Juniorként vb-ezüstérmes. A felnőttek között +100 kilogrammban háromszoros Eb-ezüstérmes, Eb-bronzérmes, vb-ezüstérmes, olimpiai 7. helyezett, az augusztusi budapesti világbajnokságon pedig 5. helyet szerzett. Az év cselgáncsozójának választották 2004-ben, 2011-ben és 2013-ban is. 2012-ben Junior Prima díjat kapott.

Bor Barna 2012-ben Junior-, 2017-ben megyei Prima díjat kapott

 

Révész Sándort Magyar Zeneművészet kategóriában díjazták. Tizenhat évesen szerzett ORI-engedélyt, és kezdett az Echo együttessel vendégként turnézni. Az 1970-es évek elején tagja volt a Hearts, a Mogyorósi Trió, a Tűzkerék együtteseknek. 1971-től játszott a Generálban, majd 1975-től a Piramis frontembere. Többször is elnyerte az Év Énekese díjat. Hosszabb, rövidebb pihenőidőszakokat beiktatva azóta is aktív. Erős szálak kötik Tolna megyéhez. Munkásságát EMeRTon-díjjal, a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével és a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével is elismerték.

Tarr János, Révész Sándor, Korcsmár Balázs és dr. Dávid Ferenc

 

A VOSZ megyei szervezete immár hagyományosan az idei gálára is meghirdetett egy közönségszavazást. A jelöltek Stekly Zsuzsa zománcműves, Djokics Zseljko kosárlabdaedző és dr. Győri Attila sebész főorvos voltak. A legtöbb szavazatot és így a Prima díjat dr. Győri Attila kapta, aki 1997 júliusa óta dolgozik a szekszárdi Balassa János-kórház sebészeti osztályán, amelynek 2016 áprilisától kinevezett osztályvezető főorvosa. 2012-ben Balassa-díjat kapott.

A közönségdíjas dr. Győri Attila, a Balassa-kórház sebész főorvosa

 

Az Év Vállalkozói és a Prima díjasok is hatalmas tapsot érdemeltek a közönségtől, akárcsak a fellépő művészek, Baranyi Katalin, Fellegi Balázs énekesek és zenész barátaik. Az est egyszerre volt különleges, emelkedett és oldott hangulatú, ráadásul alkalmat jelentett arra is, hogy a résztvevők a díjak átadása után kötetlenül beszélgessenek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában