megemlékezés

2019.06.04. 12:30

Békében, boldogságban éljünk, ahogy ők szerettek volna

Budavári Kata

Fotó: Máté Réka

Ismertségben igen, de fontosságát tekintve nem marad el más nemzeti ünnepeinktől a Hősök napja, fogalmazott Simon László, Kismányok polgármestere május utolsó vasárnapján. A településen a rendszerváltást követően 2003 óta minden évben megrendezik a Hősök napi megemlékezést. A községvezető a hősi emlékműnél mondott beszédében arról is beszélt, azokra emlékezünk május utolsó vasárnapján, akik olyan eszméért adták életüket, amelyben talán nem is hittek. Úgy véli, emlékezetünk a béke záloga, és úgy kell élnünk, ahogy a hősök szerettek volna: békében, boldogságban, szeretteink körében.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár szólt arról, hogy nem csupán az első és a második világháborúban elhunytakra, de mindenkire emlékezünk ezen a napon, akik a honfoglalástól életüket adták határaink védelméért és a lakosságért. Kiemelte, a velünk élő nemzetiségek is kitartottak a magyar nemzet mellett. Az államtitkár szerint köszönet illeti a kismányokiakat, amiért minden évben koszorúzást és ünnepséget rendeznek a hősök tiszteletére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában