Európa Kupa

2021.04.09. 11:54

„Büszkeség Szekszárdnak”

„Ebben a pandémiás helyzetben különösen nagy dolog, hogy a város lehet a rendezője a női kosárlabda Európa Kupa négyes döntőjének” – mondta Ács Rezső a péntek délelőtt megtartott sajtótájékoztatón.

R. G.

Fotó: A szerző felvétele

Szekszárd polgármestere hangsúlyozta: a klub az elmúlt években felkerült Magyarország kosárlabdás térképére, most pedig már az európai térképen is helyet követelt magának.

„Ez a rendezési lehetőség elismerése annak a munkának, amit a klubnál végeznek” – folytatta Ács Rezső, hozzátéve, hogy a város eddig sem úgy tekintett a KSC Szekszárdra, mint a város egy sportegyesületére, hanem úgy, mint egy partnerre, amely az itt folyó magas színvonalú munkával öregbíti a megyeszékhely hírnevét, s aki ma idejön ebbe a városba, annak már nem csak a bor jut elsődlegesen eszébe, hanem a jó kosárlabda is.

„Nagy dolog, hogy a rendezés által is meg tudja mutatni magát a város – mondta. – Minden adottságunk megvan ahhoz, hogy egy magas színvonalú tornát rendezzünk, egy olyat, amelyre úgy tekinthetünk majd vissza, hogy büszkék lehessünk rá, hogy mi voltunk a házigazdái” – zárta.

Szabó Noémi sportigazgató egy nagy álmuk megvalósulásának nevezte, hogy elnyerték az EK rendezési jogát. Pedig amikor Bodrogváry Iván, a FIBA kapcsolattartója két héttel ezelőtt felhívta őt a hírrel, miszerint ők lehetnek a házigazdák, elsőre azt gondolta, hogy csak viccel velük. Az elmúlt napokban a klub alkalmazottjai és az önkéntesek éjt nappallá téve dolgoztak azon, hogy a városi sportcsarnokot „új ruhába öltöztessék” a mostani hétvégére.

„Az elmúlt öt év sikere ez a rendezés – emelte ki Szabó Noémi, hozzátéve, hogy Ács Rezső volt az első olyan polgármester, aki már az első pillanatban meglátta az értéket a klubban, s azóta is az egyesület mögött áll. – Voltak nehéz pillanataink, de sosem adtuk fel, most pedig itt van Európa négy sztárcsapata, és nálunk, Szekszárdon csatázik a trófeáért. Óriási sportdiplomáciai siker ez!” – húzta alá.

Szabó Noémi kiemelte, hogy Magyarország Kormánya is támogatja a rendezést, az erről szóló értesítést maga Szijjártó Péter, a nagy kosárlabda-rajongó hírében álló külügyminiszter írta alá. Szabó Noémi büszke rá, hogy az Euroliga-döntőt rendező Sopron mellett most már Szekszárd is belépett abba a körbe, akiket a kormány méltónak talált a támogatásra.

Borítóképünkön Ács Rezső polgármester és Szabó Noémi sportigazgató a sajtótájékoztatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!