Semmelweis-emlékév

2018.07.11. 11:30

Csak halála után ismerték el

A Semmelweis-emlékév kapcsán Szekszárdra érkezett „A Semmelweis Ikon” című vándorkiállítás anyaga.

Hanol Erzsébet, fotó: Mártonfai Dénes

A tárlatot kedden nyitotta meg dr. Németh Csaba főigazgató a Tolna Megyei Balassa János Kórház Főigazgatóságának folyosógalériáján.

A tíz poszterből álló anyag az MNM Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltár kiállítása, amely Semmelweis Ignác alakját és felfedezését idézi fel, s bemutatja, hogy Semmelweis értékelése hogyan változott az elmúlt másfél száz évben.

Kézhigiéniai bemutatót is tartottak a megnyitón Fotó: Mártonfai Dénes

Az életmű felidézésével megismerhető a magyar orvos családja, felfedezésének körülményei, a korabeli viták, az értetlenség, majd a halála utáni elismerés. A Semmelweis Ikon kiállítást 2013-ban mutatták be először, és azóta Európa több városában lehetett már látni.

A kórház Higiéniai Osztályának munkatársai kézhigiéniai bemutató tartottak a megnyitón, amelyen az intézményben gyakorlaton lévő egészségügyi középiskolások is részt vettek. A kiállítás egy hónapig látogatható, és bejelentkezés esetén az érdeklődőknek is tartanak kézhigiéniai bemutatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!