tűzmegelőzési bizottság

2019.02.20. 16:20

Csökkent a tűzesetek száma Tolna megyében

Hanol Erzsébet

Fotó: Mártonfai Dénes

Megtartotta évnyitó ülését a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság ma Szekszárdon. Dr. Balázs Gábor elnök, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője köszöntőjében arról beszélt, hogy a bizottság 2013-as alakulása óta számokban is mérhető az eredményesség, hiszen csökkent a tűzesetek száma. Ami viszont gondot jelent, az a tűzjelző készülékek által leadott téves jelzések emelkedése. Ebből több mint négyszáz volt tavaly.

Az igazgató dicsérte tűzvizsgálati eljárások eredményességét is. Elmondta, hogy huszonhárom esetben tartottak helyszíni szemlét, tizennyolc esetben indult tűzvizsgálati eljárás, és ezek 81 százalékában sikerült megállapítani a tűz keletkezésének helyét, idejét, okát. A társszervekkel való jó együttműködést ugyancsak kiemelte dr. Balázs Gábor, továbbá az önkéntes egyesületek szerepét is méltatta. Ugyanakkor a bizottság munkájának megújulást szorgalmazta a további hatékonyság érdekében.

Tízezer embert értek el

A bizottság tavalyi munkáját Bán Attila ügyvezető elnök ismertette részletesen. Elmondta, hogy 139 alkalommal voltak jelen különböző rendezvényeken, együttműködtek huszonhat önkormányzattal és közel tízezer embert értek el a tűzmegelőzési ismeretekkel. Hangsúlyt fektettek a szezonális kampányokra, így például felhívták a figyelmet a fűtési időszak veszélyeire, a mustgáz mérgezés, a szabadtéri tüzek megelőzésére. Az ifjakat többek között a gyermeknapi programokkal és a minden évben megszervezett rajzpályázattal tudják elérni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában