Egyre több étterem dönt a házhoz szállítás mellett

A bezárási hullám immár egyáltalán nem lassan, de annál biztosabban terjed szét a megyében is. Szekszárdon három jónevű, közkedvelt vendéglátó hely döntött úgy, hogy a járványveszély miatt átmenetileg lehúzza a rolót. Ám mégsem hagyja ellátás nélkül a fogyasztókat.

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

Elébe ment a központi döntésnek az Amaryllis Cafe & Restaurant. Seregi Ferenc tulajdonos elmondta: maradéktalanul érezték és érzik azt a súlyos nyomást, amit a járványveszély jelent. – Jelenleg mindenkinek az az érdeke, hogy a lehető legbiztonságosabb környezetben legyen – folytatta a tulajdonos. – Ezért arra jutottunk, hogy bizonytalan időre bezárjuk az éttermet. Ez azt jelenti, hogy helyben átmenetileg megszűnik az ital- és ételfogyasztás. Az elviteles rendelés, valamint a kiszállítás viszont a megszokott módon folytatódik. Az egészségügyi rendszabályokra tekintettel azonban elvitel esetén az étterem saját maga biztosítja a szükséges tároló edényt.

Ételkülönlegességek továbbra is készülnek az Amaryllis étterem konyháján, de ezek már csak házhoz szállítva fogyaszthatók Fotó: Makovics Kornél

A farsangnak vége, sajnos ez teljesen komoly! Ezzel a kijelentéssel érzékeltette Costantini-Molnár Mimi azt a kedvezőtlen helyzetet, amivel a Szekszárdra – valamint Paksra is – itáliai hangulatot varázsoló Trattoria da Matteo is számolni kényszerült.

– Mindent meg kell tegyünk a vendégeink és saját magunk egészsége érdekében – hangsúlyozta. – Ezért nem tehettünk mást, be kellett zárnunk. A megrendelt ételeket vendégeink személyesen átvehetik éttermeinkben, de az eddig megszokott módon működik a házhoz, munkahelyhez szállítás is. A vészhelyzet kihirdetése idején sok megrendelésünk volt, de a járvány miatt jelentős csökkenésre számítunk és nem tudjuk mit hoz a holnap...

A Szász Étterem nemcsak Szekszárd konyhaművészetének, hanem történelmének is része. Járványveszély esetén azonban ez sem elegendő ahhoz, hogy az egység nyitva maradjon. – Bármennyire is fájó a döntésünk, az egészség mindenek felett való – közölte Keszthelyi Szabolcs tulajdonos-ügyvezető. – Éttermünk és kávézónk zárva tart. Huszonöt tagú személyi állományunk iránt érzett felelősségünk tudatában igyekszünk az óhatatlan károkat minimalizálni. Ezért gőz­erővel azon dolgozunk, hogy ételeink házhoz szállítással, a legnagyobb biztonságban juthassanak el az otthonokba. A szezonra készültünk, most azonban, mint sokaknak, a megmaradás a cél...

Küzdelem

Az említett éttermek elszánt küzdelméről tanúskodnak az elmúlt napokban a folyamatos működés reményében megtett többlet intézkedések. Íme, egy jellemző példa. A Szász Étterem konyhájában és mindkét üzlet vendégterében az eddig is szigorú HACCP szerint ellenőrzött higiéniai követelményeket kiegészítették. Az asztalokat egyszer használatos fertőtlenítővel törölték át, az üzletek bejáratába kézfertőtlenítőket helyeztek el, ahol az szükséges volt, növelték az asztalok egymástól számított távolságát, a mellékhelyiségeket pedig óránként kezelték fertőtlenítővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában