közösség

2019.06.14. 15:30

Elismeréseket adtak át a kölesdi falunapon

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

Falunapot és elszármazottak találkozóját tartották az elmúlt hétvégén Kölesden. Ez utóbbira százhatvan egykori kölesdi regisztrált szombaton, de ennél jóval többen tértek vissza a településre.

A rendezvénysorozat pénteken egy vajdasági hímzéspályázat anyagaiból nyílt kiállítással kezdődött az IKSZT-ben, ezt követően koncerteket hallgathattak éjszakába nyúlóan a résztvevők, tudtuk meg Greifensteinné Zsebe Anita művelődésszervezőtől. Szombaton ünnepelték a református templom szentelésének kétszázharmincadik évfordulóját, igét Rácz József hirdetett. Ebédet ötszáz főre főzött az önkormányzati kft., de nemcsak ez, hanem minden program és szolgáltatás ingyenes volt a hétvégén. Három borász, dr. Benedek József, Nagy Tibor és Kovács József kínálta nedűjét.

Elismeréseket is átadtak az arra érdemeseknek a falunapon. Dr. Kiszler Gyula díszpolgári, Berényi István polgármester Kölesd Községért kitüntető címet kapott. Berta Andrásnét és Régi Jánosnét közszolgálatért, dr. Kiszler Gyulánét a kulturális örökség védelméért tüntették ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában