építés

2019.05.25. 11:30

Elkezdődött a hőgyészi sportcsarnok építése

Brunner Mónika

Fotó: Shutterstock

A napokban elkezdődtek az előkészítő munkálatai a hőgyészi sportcsarnoknak, amelyet az általános iskola udvarán építenek fel. Az önkormányzatnak le kell bontania a területen lévő építményeket, oszlopokat, és a nyár elejéig építésre alkalmas állapotban kell átadnia a kivitelezőnek. A sportcsarnok a tervek szerint szabványos pályaméretű, kétszáznegyven néző befogadására alkalmas lelátóval rendelkező épület lesz, mellette új útburkolattal és negyven parkolóval. Otthont adva a mérkőzéseknek, a kézilabda utánpótlás – nevelésnek, és az általános iskola tanulóinak a sportolásához. Az új sportcsarnok tervezett költsége 600 millió forint. Botta György polgármester lapunknak elmondta, hogy az önkormányzat az előkészítő munka elvégzését a nyár elejére vállalta.

Mindez nagy kihívást jelent a számukra, hiszen az idő rövidsége miatt a munkálatok még a nyári szünet előtt történnek, így különös gonddal kell odafigyelniük a fokozott biztonságra. Több fát kell kivágni, pálya világító lámpaoszlopokat, fémkorlátokat, jelentős hosszúságú kerítésszakaszt kell lebontani. A költségek csökkentése érdekében a munkákat főként saját eszközökkel, mint például földmunkagép, teherautók, valamint a bontáshoz, kisgépek, felszerelések használatával tervezik megoldani. Mindezek után, majd az állami közbeszerzési eljárást elnyerő kivitelező cég veszi át a feladatokat.

– A mielőbbi építkezés kezdés érdekében kell elkezdeni az előkészítési munkálatokat. Ezt követően, ha az önkormányzat átadta a területet a kivitelező cégnek, onnantól a cég képviselőinek felelőssége lesz, hogy az üzemelő iskola mellett végzett munkájuk során minden megfeleljen az előírásoknak – mondta lapunknak Botta György polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában