önkormányzat

2020.02.17. 13:00

Épületek, utcák újulnak meg idén

Szeri Árpád

Fotó: Shutterstock illusztráció

Elfogadta 2020-as költségvetését Bonyhád önkormányzata. A város idén valamennyivel több mint 5,6 milliárd forintból gazdálkodhat úgy, hogy a működési és a fejlesztési oldal is biztosított.

Filóné Ferencz Ibolya polgármester a képviselő-testületi ülésen örömmel közölte, hogy a rendelkezésre álló összeg közel 60 százalékát fordíthatják fejlesztésre. Ez az arány még az előző, már akkor kimagaslónak számító évhez képest is több 22,5 százalékkal. A megfontolt működést, a vagyongazdálkodás eredményességét ismételten bizonyította azon bejelentése, mely szerint a fejlesztési oldalra csoportosított forrás egészéhez 362 millió forint saját forrás társul.

A hagyományokhoz híven megmaradtak a közösségeket segítő támogatási formák. Az önkormányzat 36 millió forintot juttat a sport- és civil szervezeteknek. Az intézmények felújítására 30 millió forintot különít el. Ugyancsak 30 millió forint a tervezett összeg járdák, árkok, parkolók felújítására és létesítésére. A költségvetés tartalmazza a József Attila utca teljes felújítását, valamint az út alatti vízvezeték- és szennyvízhálózat cseréjét. Elkülönített keret áll rendelkezésre a Perczel Mór utca 9. szám alatti ingatlan udvarán található, úgynevezett ifjúsági ház felújítására is. A váraljai táborban a tavaly teljesen rendbe hozott három épület után további hat renoválása történik meg.

A volt strand területén megépül a családi pihenőpark. Szintén jelentős munka a sportpálya, valamint a Perczel kúria felújítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában