báli szezon

2018.11.28. 15:30

Erzsébet-Katalin bálokat szerveztek

Fekete Dávid

Fotó: Shutterstock

Országszerte megrendezésre kerültek a hagyományos Erzsébet-Katalin bálok a hétvégén, Bátán és Bátaszéken is előkerültek a báli ruhák, a zakók, frakkok, felcsendült a muzsika, a míves tálcákra sütemények kerültek, durrantak a pezsgők, és megannyi nyeremény talált gazdára a tombolasorsolásokon.

A bátai bálról már-már legendák, anekdoták szólnak, hosszú évek óta ez a település legnagyobb szabású rendezvénye, – Lehet, hogy ha azt mondom, immáron húsz éve folyamatosan megrendezésre kerül a bál, akkor még keveset is mondtam – mesélte Láng Mihály szervező. A jegyekből befolyt összeget a bátai Hunyadi János Általános Iskola diákjainak szabadidős sporttevékenységeire, iskolai sportrendezvények lebonyolítására, Mikulás- és karácsonyi csomagok összeállítására ajánlották fel. A szervező elmondta, körülbelül száznyolcvan-kétszáz ember vett részt a bálon.

Bátaszéken a Nyugdíjas Egyesület szervezte meg a bálját, melyre szép számmal ellátogattak a tagok, a bataszek.hu adatai szerint körülbelül hatvan főt számlál az egyesület. A rendezvényre azonban családtagok, barátok is elmehettek. Egy résztvevő, nyugdíjas házaspár elmondása szerint közel hetven vendég élvezhette egymás társaságát és rophatta Topánka Mihály zenéjére. A bált tombolasorsolás zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában