fórum

2019.12.12. 19:10

Ezen a területen biztonságos a járás

Steinbach Zsolt

testületi ülés közgyűlés illusztráció

Fotó: Shutterstock

A fenti cím nem a gyaloglás kockázatmentességére, hanem a Tolnai járás közbiztonsági helyzetére utal. A tolnai MAG-Házban lezajlott járási közbiztonsági fórum leglényegesebb megállapítása ugyanis az volt, hogy a Tolnai Rendőrőrs illetékességébe tartozó négy településen – Tolnán, Faddon, Bogyiszlón és Fácánkerten – sikerült fenntartani a lakosság szubjektív biztonságérzetét. Ezzel az értékeléssel nemcsak a rendőri vezetők, hanem a települések polgármesterei is egyetértettek.

Wiesner Csaba rendőr százados, tolnai őrsparancsnok a fórumon egyebek mellett elmondta: az őrs személyi és technikai feltételei is megfelelőek, rendezettek. A járőrszolgálat nonstop, 0-24 órában biztosított mind a négy településen, a turisztikai szezonban Domboriban fokozott az ellenőrzés.

A bűncselekmények főbb típusai közül a járásban idén egyedül a súlyos testi sértések száma emelkedett a tavalyihoz képest. De például rablás az év első tíz hónapjában nem történt és rongálás is csak egy. Az összes bűncselekmény szám pedig csökkent.

A rendezvényen dr. Buda Bernadett rendőr őrnagy az iskolai (és óvodai) bűnmegelőzési rendszerről adott ismertetőt. Amelynek elemei közül a Tolnai járásban elsősorban az iskola rendőre program terjedt el és működik jól.

A fórumon megjelentek kérdései, hozzászólásai nyomán elhangzott, hogy a rendőrség és a társszervek együttműködésével sikerült jelentősen visszaszorítani a térségben igen jellemző orvhalászatot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában