Tarkabarka nyári tábor

2019.08.14. 14:00

Fejlesztő tábort tartott a paksi Gyermekemért Alapítvány

Sajátos nevelési igényű, fogyatékkal élő gyereknek és testvéreiknek tartott nyári fejlesztő tábort a paksi Gyermekemért Alapítvány a dunakömlődi Faluházban.

Hanol Erzsébet

Fotó: Beküldött kép

Sajátos nevelési igényű, fogyatékkal élő gyereknek és testvéreiknek tartott nyári fejlesztő tábort a paksi Gyermekemért Alapítvány a dunakömlődi Faluházban. A Tarkabarka nyári táborban összesen tizenöt gyermeket fogadtak, akik amellett, hogy intenzív terápián vehettek részt, játékos foglalkozásokon kapcsolódhattak ki.

Minden nap egyénre szabott fejlesztést kaptak a gyerekek. Volt Dévény terápia, Pfaffenrot terápia, szenzomotoros tréning, konduktív terápia, órát adott gyógypedagógus és gyógytornász, a kutyás terápia révén pedig az állatok gyógyító erejét ismerhették meg a gyerekek. A játékos programokon a testvéreket is várták. Állatsimogató, ringató, kézműves foglalkozás és az Ökocsiga játszóház programjai szerepeltek a lehetőségek között.

A táborban volt tanácsadás is. Agócs Csilla gyógytornász és dr. Váncsodi Jószef gyermekortopédus ingyen, önkéntes munkában felmérte a gyerekek mozgásállapotát, Vájer-Nagy Mariann klinikai szakpszichológus pedig a szülőknek tartott beszélgetéseket a sérült gyermekek neveléséről. Puppné Oláh Szilvia gyógypedagógus és Pekárik Dóra konduktor szakmai munkájukkal szintén hozzájárultak a rendezvény sikeréhez, míg az alapítvány kuratóriumi tagjai és az érintett szülők ugyancsak önkéntes szerepvállalásukkal segítették a megvalósulást. Az Energetikai Szakgimnázium és a Vak Bottyán Gimnázium diákjai közösségi munkájukkal vették ki a részüket a programból.

A gyerekek teljesen ingyen vehettek részt a táborban, költségeik nagy részét a paksi önkormányzat biztosította, valamint a Humán Bizottság esélyegyenlőségi pályázatán nyert erre forrást az alapítvány. A Csengey Dénes Kulturális Központ azzal támogatta a rendezvényt, hogy ingyenesen rendelkezésére bocsátotta a dunakömlődi faluházat.

A Gyermekemért Alapítvány sajátos nevelési igényű, sérült, fogyatékkal élő gyerekek és családjaik támogatásával foglalkozik – az év során nemcsak különleges terápiákat finanszíroz, de igyekszik paksi fejlesztőhelyiségébe csábítani azokat a terapeutákat, akikhez eddig a paksi járásban élő gyerekeknek utazniuk kellett. A nyári tábort most először szervezték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában