Szeretet Lángja

2018.09.06. 13:00

Fellobban a Szeretet Lángja a fesztiválon

A Szekszárdi Szüreti Napok társrendezvényeként tartja meg a megyeszékhelyen a Szeretet Lángja elnevezésű programot a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Szervezete.

Munkatársunktól

Fotó: Gottvald Károly

A Szeretet Lángját a fogyatékkal, segítséggel élőket képviselő szekszárdi civil szervezetek 2006-ban alapították. Megálmodói és első rendezői a Hétszínvilág Otthon munkatársai voltak. Azóta minden évben más-más, valamilyen fogyatékkal élő csoportot képviselő civil szervezet rendezi meg ezt a valódi közösségszervező erőt jelentő, civil összefogást szimbolizáló eseményt.

A műsor a rendező szervezetek művészeti csoportjai, tehetséges előadói, illetve az őket támogató, nem fogyatékos amatőr és hivatásos vendégelőadók közös fellépése. Célja a megértés, elfogadás, befogadás erősítésével közelebb hozni egymáshoz az épek többségi társadalmát és a fogyatékkal, segítséggel élőket. Egyfajta gesztus, amely a gyakorlatban is jelképezi a többségi társadalom nyitását a sérültek világa felé és lehetőséget teremt a kölcsönös és közvetlen kommunikációra.

Mint azt Kovács Lászlóné, a látássérültek megyei egyesületének elnöke elmondta, 2008-ban vehették át a lángot első ízben és közel háromszáz fellépő, valamint egyéb programok révén próbálták felhívni a fogyatékkal élőkre a figyelmet az elfogadás és a tolerancia jegyében. Immáron hatodik alkalommal vállalták fel a rendezvény szervezését.

A Szeretet Lángja hagyományosan a Szüreti Napok rendezvénysorozatával kapcsolódik egybe. Eddig minden évben nagy nézettséget és érdeklődést váltott ki a város lakói és a Szüreti Napokra látogató vendégek, turisták részéről. Idén szeptember 13-án 15 órára várják az érdeklődőket a Béla térre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában