oktatás

2018.02.13. 15:30

Felsőfokú képzés indulhat Pakson

Vida Tünde

Megfelelő számú jelentkező esetén szeptemberben Pakson indít képzést közösségszervezés alapszakon, nappali és levelező munkarendben a Pécsi Tudományegyetem.

– A főiskolai képzés újraindításáért az önkormányzat tavaly kezdett tárgyalásokat a Pécsi Tudományegyetemmel. Az együttműködés első lépcsőjeként indulhat el 2018 szeptemberében a közösségszervezés alapszak – tájékoztatott Bana János. A város alpolgármestere ennek kapcsán kiemelte, hogy az önkormányzat szeretné helyben tartani a fiatalokat, ennek egyik eszköze lehet, ha nem kell elmenniük más városba, hogy diplomát szerezhessenek.

Az önkormányzat egyelőre a koordinációban vesz részt, de elkötelezett abban, hogy előmozdítja a felsőfokú képzés újraindítását, ezért, ha kell, anyagilag is támogatja a képzést – mondta Bana János. Arról is beszélt, hogy tárgyalást folytatnak nemcsak az egyetemmel, hanem az erőmű-beruházáshoz kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztésért, innovációért és lokalizációért felelős államtitkársággal arról, hogy a későbbiekben olyan szakok is indulhassanak Pakson, amelyek az atomerőmű-építés és majdani -üzemeltetés szakemberképzési igényét kielégítik.

A közösségszervezés hiánypótló, új egyetemi alapszakként 2017 szeptemberében jelent meg a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának kínálatában. A szak célja kulturális, közösségi alapú társadalom- és gazdaságszervező munkát végző szakemberek képzése, akik el tudják látni művelődési, egyházi, civil, vállalkozói és nonprofit szervezetek, állami vagy önkormányzati intézmények működtetését. A képzés a szekszárdi campuson indul, de megfelelő létszám esetén lehetőség lesz paksi konzultációra. A képzési idő hat félév, jelentkezni február 15-ig lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában