épül a sportcsarnok

2019.05.30. 12:30

Gondoskodnak a parkosításról Hőgyészen

Brunner Mónika

Fotó: Mártonfai Dénes

Négy-öt darab nagyobb és néhány kisebb fát, valamint tujákat vágott ki az önkormányzat az általános iskola udvarán, hogy a terület alkalmassá váljon a sportcsarnok építésére.

– Sajnos az építési területen nem lehetett megőrizni egyetlen fát sem, mert nagy részben az új épület, az építendő parkoló, valamint a talajszint alatt elhelyezendő tűzi víztartályok tervezett helyén álltak, illetve az épület biztonsági védőtávolságán belül voltak. Természetesen az építkezést követően a kivitelezőnek gondoskodnia kell a teljes parkosításról és a környezetbe illő rendezett állapotok megteremtéséről – tájékoztatta lapunkat Botta György polgármester.

A következő munkafázis a kandeláberek, a felépítmények eltávolítása. Ezt követi majd a földmunka, valamint meg kell oldaniuk a csapadékvíz-elvezető rendszer elhelyezését is. A teendők elvégzését heteken át a rossz időjárás hátráltatta. Az idő rövid, mert a munkálatokat a nyár közepéig szeretnék befejezni, a szükséges eszközök szerencsére rendelkezésre állnak – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában