klímastratégia

2018.05.04. 10:20

Harmincmillióval a klímavédelemért

Szeri Árpád

Lezárult a Tolna Megyei Önkormányzat másfél éves projektje, melynek keretében szakemberek kidolgozták a Tolna Megyei Klímastratégiát.

A 30 millió forintos, vissza nem térítendő EU-s támogatás a klímavédelmet érintő célkitűzések, intézkedési tervek és elvégzendő feladatok meghatározását szolgálta. A szakértők által kidolgozott stratégiai terv integrálja a városi szintű konferenciák, a járási szintű workshopok, valamint a lakossági szemléletformálási akciók folyamán a megye lakosai által megfogalmazott véleményeket is.

A különböző rendezvényeknek köszönhetően összesen 2352 embert sikerült elérni. Ehhez hozzájárult a tavaly megtartott megyei civil workshop, az általános és középiskolások számára szervezett klímavédelmi vetélkedő, továbbá a zárókonferencia. Akárcsak a megyei önkormányzat olyan eseményei is, mint például a civilek napja, közgyűlés, értékhangoló, illetve klímakonferencia.

A támogatásnak köszönhetően készült el négyféle kiadvány, többek között a projekt céljainak bemutatása érdekében. A dokumentumok a megyei önkormányzat honlapján is elérhetőek. A szemléletformálási célok elérése, illetve a rendezvények lebonyolításának megkönnyítése érdekében különböző marketingeszközök beszerzése is megtörtént. Így például két villamosenergia-termelő kerékpár, roll upok, reklámkockák is készültek. Tavalyelőtt december 13-án megalakult a Tolna Megyei Éghajlatváltozási Platform is, amely a klímastratégia elkészítésének szakmai koordinálását segítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában