lovagi torna

2019.03.06. 18:10

Hat állomás tele mesével, élménnyel, játékos feladatokkal

Mauthner Ilona

Fotó: Makovics Kornél

Hagyományteremtő szándékkal első alkalommal tartották meg tegnap a Szent József Iskolaközpontban azt a rendezvényt, melynek a Kalandra fel címet adták a szervezők. Dóczi Anikó, az iskolaközpont pedagógusa, a leendő első osztályosok tanító nénije elmondta, három szekszárdi óvoda nagycsoportosai, összesen hetven kisgyermek vett részt a „lovagi tornán”, ahol ügyességi versenyeken mérték össze tudásukat a kicsik. Hat állomáson – különböző helyszíneken, mint például tornaterem, könyvtár osztálytermek – haladtak végig a gyerekek óvónénik és egy kis „apród” kíséretében. Az állomásokon különböző meséket hallgattak meg, illetve azokhoz kapcsolódó játékos feladatokat oldottak meg. Például a Varga meséjének meghallgatása után babot, lencsét és borsót válogattak szét. A Mágus állomásán pedig egy egyszerű, de látványos kísérlettel ismerkedtek meg.

A szervezők uzsonnával is készültek, hamvazószerda révén tonhalkrémes, zöldséges finomságokkal. Délután már a szülők is csatlakoztak, összességében nagyon jól sikerült az élményekkel teli program, melyben még király és királynő is szerepelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!