tanácskozás

2019.04.25. 11:30

Igyekeznek megismerni partnereiket a takarék vezetői

Rendhagyó keretek között ült össze a Hungária Takarék vezetősége az ősszel átadott Hagyományok Házában Csikóstőttősön. A kapcsolat sokak számára közismert: Csikóstőttős polgármestere, Pintér Szilárd a pénzintézet munkatársa is.

Varga Szilvia

A település minden lehetőséget megragad – mondta bevezetésképpen Pintér Szilárd. – Múlt évben 105 millió forint TOP pályázati forrásból valósulhatott meg nálunk a komplex turisztikai fejlesztés. A három elemből álló projekt kiinduló pontja a Hagyományok Háza, innen könnyen elérhető a Tóparti Pihenő, illetve az Egészségpont.

Gáspár Csaba, a Hungária Takarék ügyvezető igazgatója kiemelte, büszkék rá, hogy az elsők között vehetik igénybe erre a programra a felújított létesítményt. Évek óta törekednek arra, hogy időnként az irodák rideg falai közül kimozdulva közelebbről megismerjék partnereik környezetét, így a szakmai értekezleten túl betekintést nyerhetnek egy-egy település kultúrájába, hagyományaiba. A takarékszövetkezet közel nyolcvan települési önkormányzat pénzügyi partnere, több mint huszonöt éve szakértőként, megfelelő színvonalon tudnak együttműködni.

– A jövőben az egyik célunk, hogy a nagyobb önkormányzatok felé is nyissunk. Felkészültek vagyunk szakmailag, és rendelkezünk a megfelelő szakembergárdával – mondta az ügyvezető.

Egy fontos információt is megosztott lapunkkal Gáspár Csaba. Június 26-ig tehetnek eleget a törvényi kötelezettségüknek a banki ügyfelek az átvilágítással kapcsolatban. Minden esetben személyesen kell felkeresniük a pénzintézeteket. A határidő rövidsége miatt érdemes minden bankszámlával rendelkező személynek minél előbb felkeresni a számlavezetőjét.

Fejlődő falu

– Boldog vagyok, hogy elkészülhetett ez a közösségi tér, amely májustól működik majd hivatalosan – árulta el Pintér Szilárd. – Várjuk azokat a csoportokat, akik kíváncsiak a településre, és egy napot szívesen eltöltenének Csikóstőttősön. Hozzátette, szintén tavaly készült el az orvosi rendelő felújítása, és az elmúlt három évben a Start munkaprogram keretében négy kilométerre elegendő térkövet gyártottak és tettek le a községben. Az elmúlt húsz évhez hasonlóan idén is pályázati forrásokra támaszkodnak, szeretnék felújítani a 2004-ben átadott faluházat, és 2020-ig szeretnék az összes járdát térkövezni, valamint a főtéren a két buszvárót felújítani, kicserélni. A fejlesztésekre több forrásból is meríthetnek. A napokban bírálták el a Falufejlesztés Leader módra elnevezésű pályázatokat, és a Magyar Falu Program is még ebben a hónapban elindul, sokféle támogatási lehetőség nyílhat meg Csikóstőttős előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában