átadóünnepség

2019.05.03. 07:00

Izmény óvodája, orvosi rendelője is megújult

Kétéves munka eredményeként négy projektet avattak fel ünnepélyesen Izményben tegnap. A felújított épületeket, erő- és munkagépeket Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője adta át.

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél

A Miniszterelnökség képviseletében Potápi Árpád János államtitkár az ünnepélyes átadón beszédében elmondta, hogy a korábban már saját nemzeti forrásból elkészült izményi utat is beleértve közel 123 millió forintos beruházást kapott a település.

Az útra tizenötmillió forintot, a külterületek fejlesztésre tizenegy millió forintot, az új orvosi rendelőre európai uniós forrásból ötvenöt millió forintot, a sportöltözőjükre és az óvodájukra összesen közel negyvenkét millió forintot fordítottak, amely beruházások óriási előrelépést jelentenek az izményieknek.

Kelemen Ferenc polgármester köszöntőjében elmondta, hogy az orvosi rendelőjük visszakerült a falu központjába, a Varázskapu óvoda és bölcsőde izményi tagintézményének tetőjét, csatornáját és másfél millió forint értékben az udvarba telepített játékait társadalmi munkában hozták létre. A sportöltözőjük energetikai felújítása során egy tizenhét kilowattos napelemet is kapott, tizenhárom villanykályha szolgáltatja a fűtést, így télen nem kell vízteleníteni az épületet. Valamint traktort, frontfüggesztő tolólapot, mulcsozót, és ágaprító gépeket vásároltak. A felújított intézményeket és a friss műszakival rendelkező traktort, eszközöket papi áldásban részesítette Gál Alfréd református lelkipásztor és Schaller Bernadett lelkész asszony.

Az ünnepségen felléptek az Izményi Óvodások, az Izményi Gyermek Néptánccsoport és az Izményi Székely Népi Együttes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában