játszóház

2019.04.23. 12:30

Játékos formában lehet belekóstolni egy idegen nyelvbe

Szeri Árpád

Fotó: Máté Réka

Anyukákat és kicsi gyermekeiket egyaránt várta az a német nyelvi hangolódó játszóház, melynek Bonyhád, a Völgységi Múzeum adott otthont nemrég. Az érdeklődőket Scherer-Csabai Gyöngyi, a szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola német nyelvi tanára fogadta. A pedagógus német nyelvű dalokkal, mondókákkal vonta be a foglalkozásba a nebulólat és szüleiket, majd olyan játékokat alkalmazott, melyek a mozgást, a kézügyességet és a gondolkodást fejlesztették.

Scherer-Csabai Gyöngyi elmondta, hogy a játszóház módszertanát a szükséges kellékekkel együtt tavaly szeptemberben alkotta meg és elsőként Tomi nevű kisfián érzékelte a fejlesztés eredményét. Jelenleg a hangolódó már rendszeres program, minden hónap első keddjén látogatható Szekszárdon az Agóra Bödő termében. A kisgyermekek nemcsak élményszerűen ismerkedhetnek egy idegen nyelv alapjaival, de szó szerint belekóstolhatnak eredeti német ízekbe is. A pedagógus ugyanis a foglalkozásokra saját készítésű, sváb süteményeket is visz, Bonyhádon németkéri kuglóffal aratott nagy sikert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!