borverseny

2018.04.27. 16:30

Jó borokat hozott a jó évjárat

Melcher Alexa, fotó: beküldött kép

A szőlő és bortermelők baráti köre huszonnyolcadik alkalommal rendezte meg hagyományos borversenyét Nagymányokon. Az egyesület tagjain kívül a környékbeli szőlészek és borászok is neveztek a versenyre. Az egymással versengő nedűket szekszárdi borbírák értékelték Módos Ernő borász, a szekszárdi Alisca Borrend nagymesterének vezetésével.

A gazdák nyolcvan mintával, tizennyolc fehérborral, nyolc rozéval, és ötvennégy vörösborral mérették meg magukat. A jó évjáratnak köszönhetően, kiváló eredmények születtek. A borbírák huszonhat aranyérmet, huszonhét ezüstérmet és tizenhét bronzérmet adtak ki. Minden évben kiosztják a város legjobb fehér-, rozé- és vörös bora címet, valamint a vidék legjobb borát is díjazzák.

A legjobb fehérbor Steinhauser Jenő Chardonnay-ja lett. Beke Zoltán Kékfrankosa érdemelte a legjobb rozé címet, a legjobb vörösbor pedig egy Cabernet franc vörös lett, melyet Stangliczky Ottó készített. A vidék legjobb bora címet a hidasi László Árpád Cabernet Sauvignon-ja érdemelte ki. Nagymányok város legjobb bora pedig Stangliczky Ottó 2017-es Cabernet franc-ja lett lett.

A borbírák szerint Nagymányokon nagyon jó munka folyik, kiváló borokat kóstolhattak. Beke Zoltán a szőlő és bortermelők baráti körének elnöke elmondta, az eredményhirdetés után zenés borkóstolóval zárták a rendezvényt, ahol a gazdák megízlelhették egymás borait, és kötetlenül beszélgethettek, oszthatták meg egymással a borkészítés fortélyait.

Borítóképünkön a nyertes borászok balról jobbra: Beke Zoltán, Stangliczky Ottó, László Árpád, Steinhauser Jenő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában