elismerés

2019.02.25. 17:30

Megtartották a matematika verseny díjátadó ünnepségét

Huszadik alkalommal rendezték meg az idén a Szekszárdi Babits Mihály Általános Iskolában a matematika versenyt, melyre kilenc városi, illetve város környéki iskolából 52 tanuló nevezett. Öt évfolyamból – negyediktől nyolcadikig – a legjobb három diákot jutalmazták.

Mauthner Ilona

Fotó: Makovics Kornél

Február 4-én huszadik alkalommal rendezte meg a Babits Mihály Általános Iskola matematika munkaközössége a már hagyományos versenyt. Az intézmény vezetője, Botos Ilona elmondta, a hagyományokhoz híve idén is egyfordulós volt a verseny, egy házidolgozatot kellett elkészíteniük a jelentkező diákoknak, amit a szaktanárok állítottak össze. A tanulóknak másfél órájuk volt a feladatok megoldására.

Öt évfolyamból – negyedik osztálytól a nyolcadikosokig – ötvenketten oldották meg a példákat, eredetileg többen jelentkeztek, de közben sokan lebetegedtek. Évfolyamonként a három legjobb tanuló ért el helyezést. A negyedikesek közül Rostási Szabolcs (Babits iskola) teljesített a legjobban, második Illés Merse (szekszárdi Baka iskola), harmadik Béndek Tamás (PTE IGY gyakorló iskola) lett.

Az ötödikesek közül első Bachesz Csaba (Babits iskola), második Szegedi Szabolcs (Babits iskola), harmadik Sziegl András (Szent József katolikus iskola) lett. A hatodikosoknál Támer Gergő (Dienes iskola) lett az első, Schneider Zita (Garay iskola) második, Bosnyák Petra (Várdomb-Alsónána általános iskola) harmadik lett. A hetedik évfolyamban a legjobban Görcsös Ákos Attila (Baka iskola) lett, a második Lencz Vanda (Dienes iskola), a harmadik Péter Doroti (Baka iskola) lett. A nyolcadik évfolyamban a legjobb Doszpod Sarolta (Dienes iskola), két második helyezett lett: Pilisi Eszter (Garay iskola) és Szegedi Ágoston (katolikus iskola), harmadik pedig Simon Gergő (szedresi Bezerédj általános iskola) lett.

Ács Rezső, Szekszárd város polgármestere a város nevében felajánlott külön díját Rostási Szabolcs (Babits iskola) 4. osztályos diák kapta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában