Épülhet a szerkezet

2018.05.30. 20:00

Kerítés választja el a fürdőt és a leendő uszodát

A leendő szekszárdi sportuszoda alapkövet még márciusban rakták le, a talaj víztelenítése után mára kimélyítették a munkagödröt, nemsokára elkezdődhet az uszoda szerkezetének építése.

Budavári Kata, fotó: Mártonfai Dénes

A földmunkákat végzi a kivitelező, de júniusban elkezdődik az új szekszárdi uszoda szerkezetének építése, tudtuk meg Csillag Balázstól, Szekszárdi Sportközpont NKft. ügyvezetőjétől. Mivel magas talajvizes területen kell építkezni, először ezt a problémát kellett megoldani. Az új létesítmény a Szekszárdi Élményfürdő közvetlen szomszédságában áll majd, így a strandszezonban kerítéssel határolják el a két területet.

A sportuszoda a tervek szerint 2019. szeptemberére készül el. Lesz benne egy nyolcszor tizenhat méteres tanmedence és egy huszonötször harminchárom méteres, feszített víztükrű, versenysportra alkalmas nagymedence. A fő cél az úszás és vízilabda edzés-oktatás, a versenyekhez, mérkőzésekhez így lelátók is szükségesek. Az épület 272 néző befogadására lesz alkalmas. A kormány 2017. decemberében meghozta a döntést arról, hogy az építéshez szükséges hárommilliárd forintot a város rendelkezésére bocsátja. Így ez a forrás, valamint helyi vállalkozók társasági adója, összesen 3,7 milliárd forint áll rendelkezésre.

Átmeneti megoldás

A régi uszoda épület tetőt tartó szerkezetéről 2015-ben a nyári karbantartáskor derült ki, hogy baj van. Az életveszélyes épületet azonnal lezárták. Az úszásoktatás lehetőségét a város úgy teremtette meg, hogy az élményfürdő huszonöt méteres medencéjét fedték le. Az elmúlt időszakban ezt a megoldást is fejlesztette a sportközpont azért, hogy az átmeneti állapotot minél komfortosabbá tegye. A következő télen még ismét ebben az ideiglenes uszodában tanulnak majd a gyerekek, 2019 őszétől viszont a remények szerint az új sportuszodában tehetik ugyanezt. Hogy a régi uszoda helyén mi lesz, egyelőre nem lehet tudni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában