esküvő

2020.04.13. 11:30

Kéttanús, szolid esküvő a nagy járvány idején

A kijárási korlátozás elrendelésével sem tilos megtartani az esküvőket. Igaz, az feltétel, hogy a házasulandók mellett csupán a két tanú vehet részt a szertartáson.

Steinbach Zsolt

Forrás: MW

Ezen kitétel ellenére azért ebben az időszakban is rendeznek esküvőket. Nyilvánvaló, hogy ilyen helyzetben, aki teheti, elhalasztja a menyegzőjét. Léteznek azonban olyan körülmények, amelyek miatt szükség lehet a hivatalos házasságkötésre. Még úgy is, hogy kényszerűen le kell mondani az ünnepélyesség jelentős részéről, a rokonok, barátok jelenlétéről is.

A tolnai Molnár Gabriella és Molnár Dávid is úgy döntöttek, hogy a kijárási korlátozás idején kötnek házasságot. Több mint három éve vannak együtt, eredetileg április 17-re tervezték az esküvőjüket. Aztán a járványhelyzet fokozódását látván – családtervezési és otthonteremtési megfontolásokból – úgy döntöttek: még mielőtt esetleg hosszabb időre teljesen megszűnik a házasságkötés lehetősége, megtartják az esküvőt. Így aztán március 27-én, pénteken, fogadtak egymásnak örök hűséget.

Gabriella elmondásából kiderült: nem ez volt életük legfeledhetetlenebb eseménye, mégis biztos, hogy mindig emlékezni fognak rá. A menyasszony nővére és a vőlegény barátja volt a két tanú, rajtuk kívül csak az anyakönyvvezető volt jelen a tolnai városháza dísztermében rendezett ceremónián. Amelyen természetesen elhangzottak az ilyenkor megszokott szép szavak, jó kívánságok az anyakönyvvezető részéről, de nyilván más hangulata van egy olyan esküvőnek, ahol a fiatalok a rokonok, barátok előtt mondhatják ki a boldogító igent. Mivel a városházán minden alaposan fertőtlenítve van, maszkot nem kellett viselniük. Pezsgőt viszont nem lehetett behozni, a koccintás is elmaradt. Gabriella sem úgy készült az esküvőre, ahogy az ilyenkor általában szokás. A korábban megvásárolt menyasszonyi ruháját sem vette fel. A hitvesi csók azonban nem maradt el.

Gabi és Dávid most elvileg a mézesheteiket töltik, de nászútra nyilván nem utaztak el. Úgy gondolják, lesz még idejük bepótolni valamikor ezt, és persze minden egyebet, amit most kénytelenek voltak elhalasztani. Az ötven-hatvan fősre, Tolnán tervezett lakodalmat is. Ahol Gabi majd a menyasszonyi ruháját is felveheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában