közgyűlés

2019.07.08. 17:30

Költségvetést érintő ügyekben is döntöttek a képviselők

A költségvetést érintő ügyekben is döntött legutóbbi ülésén a szekszárdi közgyűlés. Pályázati és pótmunkához szükséges önrészt is megszavaztak a képviselők.

Budavári Kata

Fotó: Makovics Kornél

Mint arról már a gazdasági bizottság ülése kapcsán is beszámoltunk, a kiviteli terv hibái, hiányossága miatt pótmunkaigény merült fel a szekszárdi városi bölcsőde korszerűsítése közben. A kivitelező jelezte, hogy az udvari vizesblokkoknál végzett munka során vették észre, hogy a terveken feltüntetett ivóvíz és szennyvíz kiépítés hiányzik. A határidő-módosítás mellett 4,1 millió forint önerőt szavaztak meg a szekszárdi közgyűlés tagjai legutóbbi ülésükön. A megbeszélésen Rácz Zoltán képviselő felvetette, hogy vizsgálni kellene a tervező felelősségét, ezzel Ács Rezső polgármester egyetértett. Felmerült, hogy ilyen esetben vissza kellene tartani a tervezői díjat. A felújítás várhatóan szeptember közepén ér véget.

A szekszárdi közgyűlés más, a költségvetést érintő kérdésekben is döntött. Mint ahogy az rendszeresen megtörténik, a képviselők elfogadták az idei büdzsé módosítására vonatkozó előterjesztést. Eszerint a költségvetési főösszeg 24,1 milliárdról 25,1 milliárdra változik.

A város tizenhatmillió forint önrészt különít el ravatalozók felújítására, előtetők építésére. Az összesen 66 millió forintos beruházáshoz a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványtól nyert támogatást az önkormányzat.

Igennel szavaztak a képviselők a 2018. évi Aranykönyvi bejegyzésekkel kapcsolatban, egyúttal megköszönték a munkát a dr. Dobos Gyula vezette szerkesztő bizottságnak. Az is elhangzott, hogy a szerkesztés nagy figyelmet igénylő, tizenkét hónapig tartó munka, továbbá, hogy már a 2019-es évi bejegyzéseket gyűjtik a bizottság tagjai. Az Aranykönyvbe mindig az adott év nagy eseményei, történései kerülnek.

Arról szintén írtunk már a gazdasági bizottság ülése kapcsán, hogy az országos statisztikai adatgyűjtés segítése céljából 2019-ben új központi informatikai rendszert vezet be a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ, amely így a szálláshely-szolgáltatóktól bővebb adatszolgáltatáshoz jut. Miután az önkormányzat által 2017-ben vásárolt „turistavadász” szoftver nem felel meg a törvényi előírásoknak, az idegenforgalmi adó rendeletben meghatározott online nyilvántartó rendszer kötelező jelleggel történő használatát június 30-ai dátummal hatályon kívül helyezték.

2019. december 31-én megszűnik a Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár vezetője, Liebhauser János határozott idejű intézményvezetői megbízása, az önkormányzat ezért pályázatot ír ki.

A város és a Magyar Íjász Szövetség a közgyűlés döntése értelmében együttműködési megállapodást köt a megyeszékhelyen 2020-ban rendezendő 3D-s világbajnokság kapcsán. Az egyeztetések folyamatosan zajlanak a két fél között.

Két ülés között történt

A szokásoknak megfelelően az előterjesztések között volt a két ülés között történt legfontosabb eseményekről és a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló napirendi pont is. Ebben egyebek mellett néhány szerződés módosítása szerepelt.

A közgyűlés elé terjesztett anyagban szó esik arról, hogy a Humán Bizottság javaslatára, annak 2019. évi Ifjúsági Kerete terhére 380 ezer forintos, a sportkeretből pedig 150 ezer forint támogatást nyújtott alapítványok támogatására a város.

„Szekszárd városért a művészet erejével” elismerő címet adományozott az önkormányzat a Szekszárdi Madrigálkórus jubiláló tagjainak, dr. Ródler Miklósnénak és Francsics Ildikónak.

A város újból pályázik helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálásra. Az önrészt nem igénylő projektben minimum ötmillió, maximum húszmillió forint igényelhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában