konferencia

2018.10.17. 19:10

Konferenciát tartottak a megyei fejlesztési programról

Mintegy félszáz résztvevővel tartott konferenciát ma a megyei önkormányzat a Vármegyeházán a megyei foglalkoztatási paktumról, amely több mint 1,2 milliárd forintnyi TOP forrásról szól.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Mártonfai Dénes

Az előadók a program eddigi eredményeit és a további céljait vették sorra. Varga-Stadler Gábor, a Tolnáért Tolna Megyei Térségfejlesztési Nkkft. ügyvezetője elmondta, a megye egészére kiterjedő program elsősorban a foglalkoztatás javítását segíti, s immár harminc csatlakozót számlál.

Dr. Gábor Ferenc főjegyző kiemelte, hogy a megye első számú célja az emberek boldogulásának a segítése. – Megyeszerte azt látjuk, hogy sorra újulnak meg iskolák, óvodák és más intézmények épületei, hangsúlyozta. A megyék közötti versenyben Tolna az élre törhet, utalt a paksi fejlesztésre a főjegyző. Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott megköszönve a kormányhivatal foglalkoztatási szakértőinek munkáját, kiemelte, hogy érdemes átfogóan szemlélni a folyamatokat, hiszen a fejlődéshez a családpolitika is markánsan hozzájárul.

Almási Erzsébet, a Pénzügyminisztérium főosztályvezetője a foglalkoztatás-politika aktuális kérdéseiről beszélt. Tolna megyében 2017-ben a foglalkoztatási 55,9, míg a munkanélküliségi ráta 2,2 százalék volt, utóbbi országos szinten is jónak számít. Kiemelte, hogy nő a digitalizáció szerepe, és mindig érdemes hosszú távon, stratégiailag gondolkodni. A megyei munkaerő-piaci programokról tartott előadást dr. Gonda Ádám a kormányhivatal főosztályvezetője. A gyakorlati tapasztalatokat Mészáros Andrea, a Kék Madár Alapítvány ügyvezetője és Simcsik Pál építőipari cégvezető osztotta meg a jelenlévőkkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában