tábor

2019.08.17. 18:10

Likaskalácsot is sütöttek a gyerekekkel

Hargitai Éva

Fotó: TEOL

 

Akárcsak egész héten, pénteken délután is nagy volt a sürgés-forgás a váraljai teleházban, ahol éppen „likaskalács” készült a Váraljai Hagyományőrző Egyesület Tánccsoportjának táborában. Első alkalommal szerveztek nyári napközis tábort – az önkormányzat által nyert pályázati támogatással –, amelynek igen nagy sikere lett. Több mint húsz gyerek jelentkezett előzetesen, de ennél többen is voltak a hét folyamán.

Az ifjak örömmel vettek részt a változatos programokon: a délelőtti táncoktatáson; a délutáni kézműves foglalkozásokon, melyeken például csuhéztak, gyöngyöt fűztek; a dalok tanulásán, mely során a a helybeli és más tájegységek dallamaival is megismerkedhettek.

Fotó: TEOL

A zárónap délutánján a sütés mellett többek között vetélkedő várta a gyerekeket, ahol arról adhattak számot, mi minden „ragadt rájuk” a tábor során, mit tanultak meg a falujukról. Volt öltöztető verseny is, mely során egy teljes népviseletet kellett összeállítaniuk, és úgy tervezték, hogy az elmúlt öt napra közös sütögetéssel, énekléssel, tánccal, a Csurgó zenekar közreműködésével teszik fel a koronát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában