jótékonyság

2018.08.31. 16:20

Ma este hét órakor kezdődik a bál Katáért

Szeri Árpád

Fotó: Shutterstock illusztráció

Kata tizenhat éves mőcsényi lány és nagybeteg. Szervátültetésre, májra vár, már régóta. Jó ideje szenved, kezelésekre jár Budapestre. Szüksége lenne egy saját szobára is, ahova hazajöhet. A hetente három-négy fővárosi út már önmagában is nagyon megterhelő a családjának.

Ugyanakkor egyre többen próbálnak segíteni. Megalakult az Együtt Katáért! Facebook-csoport, ahol bejegyzések és fotók alapján nyomon követhetők a lány mindennapjai. A kezdeményezést a lány unokatestvére, Magdali Henriett hozta létre abból a célból, hogy a család anyagi kiadásaihoz segítőkre leljen. Az oldalt látva kereste fel a családot László Orsolya, szeretett volna ő is segíteni valahogyan. Megkérték, hogy szervezzen egy jótékonysági bált Mőcsényben, ami talán nemcsak a helybelieket, de a környező településeken élőket is megmozgatja.

A falunapon Takács-Édes Szilvia helyi önkormányzati képviselő adott tájékoztatást a résztvevőknek. Mint mondta, a bál augusztus 31-én, pénteken, azaz ma 19 órakor kezdődik a helyi kultúrház udvarában. A belépődíj ezer forint.

– A helyszínen tombolasorsolást is tartunk, miután felajánlásokat kaptunk cégektől, magánszemélyektől egyaránt – folytatta Takács-Édes Szilvia. – Rengeteg segítség érkezett mind ismerősöktől, családtagoktól, barátoktól, de ismeretlen jó szándékú emberek is részt vállaltak a támogatásban. László Orsolya nyitott egy bankszámlát a családnak, a számos utalás, felajánlás, a támogatói jegyekből származó bevétel után ide kerül a bál teljes haszna is. A számlaszám, mely a bál után is él: 10404687-86767775-51571008.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában