kéményseprés

2018.08.13. 10:48

Már most aktuális a kémény ellenőrzése

Hanol Erzsébet

Érdemes megtervezni és ütemezni a karbantartással, ellenőrzéssel kapcsolatos feladatokat. Nem célszerű ezeket a következő fűtési szezon előtti utolsó napokra halasztani – figyelmeztetett Boros Brigitta, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Elmondta, hogy a kémények időszakos ellenőrzése a magányszemélyek számára már több mint két éve ingyenes. Aki családi házban él, és az ingatlanba nincs bejegyezve gazdálkodó szervezet, a kéményseprő akkor jön, amikorra a kéménytulajdonos időpontot foglal.

Az online ügyintézést során, a www.kemenysepres.hu honlapon előre megadható két-három, kéményellenőrzésre megfelelő nap. Telefonon a 1818-as számon lehet elindítani az ügyintézést. Emellett a [email protected] e-mail-címen lehet a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetéhez fordulni. Személyesen pedig 8 és 14 óra között Szekszárdon, a Mikes utca 16-22. alatt, vagy a normál díjas +36 (70) 658-1425 telefonszámon. Ha a házban szilárd tüzelőanyaggal fűtenek, akkor évente, ha gázzal, akkor kétévente egy alkalommal ingyenes a felülvizsgálat. A társasházban élőkhöz írásbeli értesítést követően hívás nélkül érkezik a kéményseprő és ingyenesen elvégzi a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában