rendhagyó órák

2020.03.06. 12:30

Megalkották a tamási rémet

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött fotó

Bosnyák Viktória gyermekkönyvíró Rém jó mesék és Olvasni jó című rendhagyó óráin vehettek részt a város alsós diákjai szerda délelőtt. Minderről a Könnyü László Könyvtár adott tájékoztatást. Mint írták, az első osztályosok a szerző által elmondott Rém mese után a könyv illusztrátorával, Dudás Győzővel közösen alkothatták meg a tamási rémet, Tamarát. A népszerű író a nagyobbakat is megajándékozta élménydús történetekkel, a gyerekek a mesék világában elmerülve megtapasztalhatták, hogy olvasni valóban jó. Bosnyák Viktória ifjúsági regény- és meseíró első kiskamaszoknak szóló ifjúsági regénye, a Tündérboszorkány 2003-ban jelent meg.

Magáról így vall a Móra kiadó honlapján: Budapesten születtem és élek. Iskoláim, a Krisztina téri Általános Iskola, valamint a Petőfi Sándor Gimnázium, és osztályfőnökeim, Rupnik Karcsi bácsi és Király Zsolt mind a mai napig meghatározzák könyveim világát. Szeretett, mumusnak tartott tanáraim is felismerhetőek könyveim szereplői között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában