korszerűsítés

2019.03.05. 11:30

Megújult a bonyhádvarasdi polgármesteri hivatal

Nagy nap volt a múlt szombat Bonyhádvarasd számára. Ugyanis ekkor adták át hivatalosan a felújított, megszépült önkormányzati épületegyüttest.

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

Pályázati forrásból újult meg a hivatal Bonyhádvarasdon. Az avatóünnepségén Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Csibi Zsolt, a település polgármestere mondott köszöntőt. Az épület megáldása után Potápi Árpád János, Csibi Zsolt és a kivitelező K-Plan Kft. vezetői, Köhler János és Köhler Péter avatták fel a megújult épületet. Az eseményen Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere, a Völgységi Önkormányzatok Társulásának elnöke is gratulált a munkához.

A fejlesztés keretében a községháza és a művelődési ház épületei kaptak új köntöst. Az épület előtti udvarrészben akadálymentes parkolóhelyek, járdák fogadják az érkezőket. A hivatal épületénél a főbejárat megközelítését mozgáskorlátozottak számára rámpa segíti. Akadálymentesítették a fürdőt, a mosdót és az illemhely összes helyiségét. A projekt révén a homlokzati falak külső oldalát hőszigetelték, és kicserélték a nyílászárókat. A padlásfödém kiegészítő hőszigetelést kapott, a fűtést egy új, energiatakarékos gázkazán biztosítja. A gépészeti szerelvények, alapvezetékek, továbbá a villamos hálózat és szerelvények cseréje is megtörtént. A tetőn napelemek járulnak hozzá a hálózati villamosenergia-termeléshez.

Szintén a program részeként adták át az újonnan elkészült székelykaput, ami Ömböli Zoltán fafaragó keze munkáját dicséri. A rendezvényt kulturális műsor színesítette, a vendégeket finom ételek, italok is várták a megújult létesítményben. Csibi Zsolt és a szervezők valamennyi segítőnek, közreműködőnek, támogatónak köszönetet mondtak szerepvállalásukért.

 

Egymást érő, szépítő ecsetvonások

Az elmúlt pár esztendőben a megye több településén is rendbe hozták a polgármesteri hivatalokat, illetve a közösségi házakat, különböző forrásokból. Pakson nemrég aláírták azt a kivitelezésről szóló szerződést, melynek alapján elkezdődik a városháza energetikai felújítása. Grábócon a közeljövőben az egy építményt képező polgármesteri hivatal és orvosi rendelő-váró valamennyi külső nyílászáróját lecserélik. Mőcsényben – akárcsak Bonyhádvarasdon – nemrég a községháza és vele egy épületben található rendelő újult meg, mintegy 45 millió forint ráfordítással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában