fejlesztések

2019.10.26. 09:30

Megújult a rendelő, az óvoda és a hivatal is

Budavári Kata

Fotó: Kiss Albert

A felújított háziorvosi rendelőt, óvodát és polgármesteri hivatalt adták át pénteken ünnepélyes keretek között Závodon. Mint azt László Attila polgármestertől megtudtuk, két TOP-os forrás révén százmillió forint feletti értéket fordíthatott az önkormányzat az épületek korszerűsítésére.

A rendelőben a településvezető tájékoztatása szerint új mosdót alakítottak ki, akadálymentesítettek, ezen túlmenően az egészségügyi alapellátás fejlesztése eszközbeszerzést is tartalmaz. Az óvodát és a hivatalt energetikai szempontból fejlesztették, azaz szigetelésre, nyílászáró cserére, az elektromos hálózat és a fűtés korszerűsítésére, valamint napelem felszerelésére nyújtott lehetőséget a pályázat.

László Attila elmondta, az orvosi rendelő szeptember végén elkészült, az óvodában azonban kisebb külső munkák még hátra vannak, ezeket napokon belül elvégzik. Ez azonban nem lehet akadálya annak, hogy hétfőn újra induljon az élet az intézményben, a nevelők és a gyerekek újra birtokba vegyék az óvodát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában