díjkiosztó ünnepség

2020.01.28. 20:00

Megválasztották Szekszárd 2019-es büszkeségeit

Díjkiosztó ünnepség zajlott le a Babits Mihály Kulturális Központban ma délután. A „Szekszárd Büszkesége 2019” kitüntető címet kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó sportolók és edzők, művészeti, kulturális, tudományos területen maradandót alkotók kapták meg, akik hozzájárulnak a város jó hírének erősítéséhez.

Foray Nándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Az ünnepségen 98 díjazott részesült elismerésben, 17 csapat és 20 felkészítő. Ez mintegy 400 főt jelent, ami azt mutatja, hogy Szekszárdon sok tehetséges, ügyes, szorgalmas és teljesíteni képes fiatal van, mondta köszöntőjében Ács Rezső polgármester. – Ehhez a teljesítményhez kell a tehetség, a szorgalom, a jó felkészítő, az edző, és természetesen fontos az a családi háttér, mely ehhez a megfelelő feltételeket tudja biztosítani – tette hozzá.

Elsőként a művészeti és tudományos területen működők, együttesek és egyesületek díjazására került sor. Azután sportegyesületek és versenyzőik elismerése következett. Végül a Szekszárd Sportolója és a Szekszárd Edzője díjakat adta át Ács Rezső. Szekszárd Sportolója Gereben Lívia, a KSC kosarasa, Szekszárd Edzője Harsányi Mária, a KSC kadett leánycsapatának vezetőedzője lett. A lábadozó Gereben Líviát még Kecskeméten tüntette ki a polgármester, és az erről készült videót meglepetés gyanánt lejátszották a Babitsban. A szekszárdi díjátadón részt vett Murvai Árpád, az Oktatási, Sport- és Ifjúsági Bizottság elnöke és dr. Molnár Kata jegyző is.

Az ünnepség nyitásaként az Iberican Táncegyesület Live your life című táncát mutatta be, Hajnal Laura, Csotár Noémi, Márkus Alíz, Keller Petra, Hámori Molli, Fülöp Noémi, Tarnai Rebeka, Pető Blanka, Horváth Zsófia előadásában. A koreográfiát az egyesület vezetője, Hacsa Mónika készítette.

A Garay János Gimnázium Centenáriuma Alapítvány kórusa Mary Lynn Lightfoot Dona nobis pacem művét, valamint Mozart A varázsfuvola operájából a Bűvös csengettyű részletet adta elő. Zongorán kísért Lozsányi Tamás, vezényelt Naszladi Judit.

Zárásként a Szekszárdi Mozgásművészeti Stúdió moderntánccsapata lépett fel, akik a tavalyi Országos Sportaerobik Diákolimpia Challenge UP/I. kategóriájának bronzérmesei voltak: Falus Hanga, Kenéz Kata, Lotz Gabriella, Nedók Zsófia, Szegner Zita. A koreográfia címe: Hinta. Készítette az egyesület vezetője, Huszár Kriszta. A díjkiosztó ünnepséget Orbán György előadóművész konferálta.

A díjazottak teljes listáját IDE kattintva olvashatja.

Borítókép: Ács Rezső polgármester gratulál Harsányi Máriának

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában