fesztivál

2019.08.11. 20:15

Minden képzeletet felülmúlt az idei Tarka Marhafesztivál

Kitehették volna a megtelt táblát Bonyhádon. Sikerrel zárult a Tarka Marhafesztivál.

Hanol Erzsébet

Fotó: Makovics Kornél

Igazi kulturális és gasztronómiai kavalkád fogadta azokat, akik a hétvégén Bonyhádra látogattak. A város legnagyobb rendezvényét, a Tarka Marhafesztivált tartották meg, amely már a tizenkilencedik volt a sorban. A pénteki nyitányhoz hasonlóan a szombati nap is igen változatos programokat kínált.

A Szabadság téren felállított színpadon az Iszkiri zenekar, Sári Évi és a Magna Cum Laude adott koncertet, és természetesen a „Főzőcske” sem maradhatott el, amelyre idén közel ötven csapat nevezett. A Hagyomány – Ízek – Régiók védjeggyel ellátott magyar tarkából finomabbnál finomabb ételek készültek, ezek közül a Csikcsicsó-Völgység közös csapat főztjét találta legízletesebbnek a zsűri.

Filóné Ferencz Ibolya polgármester elmondta, hogy minden képzeletet felülmúlt a hétvégi rendezvény, és a városra kitehették volna a megtelt táblát. – A sikeres szervezésért köszönet illet mindenkit – tette hozzá.

Ezen a hétvégén két testvértelepüléssel, a németországi Wernauval és az erdélyi Borszékkel is megerősítették barátságukat. Előbbi településsel harminc, utóbbival öt éve kötött szerződést Bonyhád, és most a polgármesterek, Filóné Ferencz Ibolya, Armin Elbl és Mik József ismét elláttak kézjegyükkel egy-egy szerződést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában