advent

2018.12.09. 16:00

Minden szeretetteli üzenetet feltűznek a falra a Béla téren

Önkéntesek dolgoznak azon, hogy mindenkihez eljussanak azok a kedves, szívmelengető üzenetek, amelyeket szeretteik, barátaik, ismerőseik hagynak számukra a város főterén.

Brunner Mónika

A nagyszínpad mellett található a szeretetfal, ahol szívmelengető üzeneteket várnak mindazoktól, akik szeretnék meglepni a számukra legkedvesebbeket egy különleges élménnyel. Az üzeneteket egy helyes, szívecskével ellátott papírra lehet írni, amelyet a helyszínen biztosítanak. A megható szavakat, mondatokat feltűzik a falra, majd elkérik a címzett nevét, telefonszámát, címét, amelyet felvezetnek a nyilvántartó lapra. Ezek után telefonon értesítik, hogy üzenetet kapott. Ha nem tud személyesen megjelenni a Szabadtéri Adventen, hogy átvegye, akkor kipostázzák, vagy motoros futárral küldik el számára.

– Mindenki, aki üzen, ajándékot kap. A felnőttek angyalkát, a kisgyermekek játékfigurákat – mondta lapunknak Janó Attiláné önkéntes, aki tavaly vehette át az akkor első alkalommal odaítélt Az év megyei önkéntese díjat. A Szekszárdi Advent szabadtéri rendezvényein december 22-ig naponta 17 órától sokszínű programokkal várják az érdeklődőket. A pénteki program a „Télapó segítői” műsorral kezdődött a Szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola előadásában. Az adventi és karácsonyi kórusműveket, népénekeket a Tolnai Katolikus templom Énekkara adta elő. A Mikulás szintén megjelent, és a közönség soraiban beszélgetett a gyerekekkel, a szüleikkel, miközben szaloncukrot osztogatott.

Színes programok a hét végén

„Karácsonyi üdvözlet” az „Ifjú szív” Magyarországi Német Nemzetiségi Néptáncegyüttes előadásában, a „Karácsonyra hangolódás” – a Tolna Megyei Gyermekvédelmi Központ és TEGYESZ 1. számú Gyermekotthon lakóinak zenés összeállításában, majd „A Mikulás szánja” című műsor a Tücsök Zenész Színpad Gyermekcsoportjától örvendeztette meg pénteken a közönséget, végül A Mozduljunk Együtt Szekszárdért Egyesület Ovis Csoportjának, valamint a sióagárdi és a paksi csapatainak adventi műsorával zárult az este. A szombati és a vasárnapi programok során Angyalláncot készítenek az Eszterlánc Alapítvány közreműködésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában