fejlesztés

2018.09.01. 13:00

Négy naperőművet építhetnek Tolnában

Az MVM Csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Hungarowind Kft. országosan száztíz naperőművet épít uniós támogatással.

Munkatársunktól

Fotó: Shutterstock

Ezzel az MVM Csoport lesz a legnagyobb naperőművi kapacitással rendelkező energiatermelő Magyarországon, tudatta lapunkkal sajtóközleményben a Hungarowind. Mint írták, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. engedélyesi területén összesen huszonnégy darab, fél megawatt beépített teljesítményt nem meghaladó fotovoltaikus kiserőművet létesítenek. A tervezett helyszínek között szerepel négy Tolna megyei település is: Bonyhád, Iregszemcse, Paks és Tamási.

A naperőművek összesen átlagosan évi 15,45 gigawattóra villamos energia termelésére lesznek képesek. Ez közel hatezer háztartás éves villamosenergia-szükségletét fedezheti, emellett éves szinten mintegy tizenötezer tonnával csökkenhet az ország szén-dioxid-kibocsátása. A Dunántúl déli részét érintő fejlesztés költsége közel 6,8 milliárd forint. Az erőművek a tervek szerint ez év végén kezdhetik meg kereskedelmi üzemüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában