megyei önkormányzat

2019.02.17. 09:30

Negyedmilliárddal több idén a forrás

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél (archív)

A marketingterv és az önkormányzati cégekkel történő együttműködés részletei mellett az idei költségvetés is terítékre került a Tolna Megyei Közgyűlés pénteki ülésén. A Fehérvári Tamás elnök (borítóképünkön) vezette testület tizennyolc napirendi pontot tárgyalt meg.

A megye idén közel 1 milliárd 300 millió forintból gazdálkodik. Jelen összeg az előző évihez képest mintegy negyed milliárddal több, és ahhoz az esztendőhöz hasonlóan tartalmazza az elnyert pályázati forrásokat is. Az előterjesztés szerint a feladatok ellátására elegendő forrás jut az idén. A testület az önkormányzat saját cégeinek ügyeit is áttekintette: a képviselők többek között üzleti terveket, feladat­ellátási szerződéseket hagytak jóvá.

A marketingtervezés szempontjából is előrelépés történt, hiszen elkészült az idei évre vonatkozó, marketingstratégiához illeszkedő terv. Eszerint az arculatváltáson átesett megyei önkormányzat a jövőben is nagy hangsúlyt fektet az új szerepköréhez illő imázs megjelenítésére. Például rendezvénynaptár sorakoztatja fel, hogy milyen események várhatóak az elkövetkező időszakban, illetve, hogy a megyét milyen akciók keretében kívánja népszerűsíteni az önkormányzat. Fő célként fogalmazódott meg, hogy a megye folyamatosan legyen jelen a települések életében. A közgyűlés támogatta a megfogalmazott célokat.

A turizmusfejlesztés jegyében a résztvevők arról is határoztak, hogy a megyei önkormányzat csatlakozik a Tolna Kincse Turisztikai Egyesülethez, amely projekt keretében átfogó megyei turisztikai honlapot hoz létre. A sikeresen megvalósított megyei klímaprojekt folytatásaként, a klímastratégiában is rögzített klímairoda létrehozását ugyancsak támogatták a képviselők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában