partneriskola

2018.11.07. 13:00

Németországban töltöttek egy hetet

TN

Fotó: Shutterstock

A szekszárdi Babits-iskola harmincöt, német nyelvet tanuló hetedik és nyolcadik osztályos diákja – valamint négy pedagógus – egy hetet tölthetett a németországi Rodenbachban szeptemberben. A partneriskolában (Adolf Reichwein Haupt- und Realschule) lehetőségük volt az ottani oktatási rendszer megismerésére. A vendéglátóik számos szabadidős programot is szerveztek nekik, amelyek során a gyakorlatban is kamatoztathatták a nyelvtudásukat. Meglátogatták például a frankfurti Természettudományi Múzeumot és megtekintették Frankfurt óvárosát is.

Itthon szorgalmasan begyakorolt, saját előadással is kedveskedtek a német iskola tanulóinak. Volt barátságos kidobós mérkőzés a vendéglátók és a babitsosok közt, illetve egy grillebédre is vendégül látták a fiatalokat. Némedi Lőrinc és Pál Tamás 8. b osztályos tanulók társaik nevében mondtak köszönetet a nagyszerű lehetőségért. Úgy vélik, nemcsak életre szóló élménnyel gazdagodtak, de az idegen nyelv gyakorlati alkalmazásával jelentősen bővült a szókincsük is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában