segítség

2019.05.22. 09:30

Nevelési helyzetek megoldására oktatnának

Ha igény van rá, szívesen adnak hasznos tanácsot.

Brunner Mónika

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Újra beindíthatja a Mentálhigiénés Műhely Brunsz­vik Teréz Nyugdíjas Óvodapedagógus Köre a „Beszéljük meg!” ingyenes szolgáltatását, amelynek a lényege, hogy egyszerű, de hatásos tanácsokat ad a szülőknek a gyerekneveléshez.

Botosné Theisz Aranka nyugdíjas óvoda-, nyelv- és beszédfejlesztő pedagógus lapunknak elmondta, hogy ha úgy látják, van rá igény, elkezdik szervezni azokat a rövid, a gyermek fejlődésével, nevelésével kapcsolatos előadásokat, amelyek rávilágítanak egy-egy lényeges problémára.

Az előadások után elhangzó tanácsadások során a szakemberek a szülőkkel egyénileg is konzultálnak. Mivel többféle módon meg lehet oldani egy nevelési helyzetet, ezért érdemes tudni, hogy az a jó megoldás, amivel a szülő azonosulni képes.

– Azt tapasztaltam, hogy ez a forma eredményes volt, mert a jelenlévők nem csak előadást hallgattak, hanem a véleményük nevelői hatásáról is kaptak információt, visszajelzést, konkrét példákkal alátámasztva – mondta el tapasztalatairól Botosné Theisz Aranka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában