Táborozás

2017.07.13. 08:00

Nyomkeresőkké váltak az ártéri erdőben a táborlakók

Közel negyven iskolás ismerkedett Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejének különleges növény- és állatvilágával és a természetvédelem gyakorlatával a Nyomkereső vadásztáborban. 

A táborozók a Gemenc Zrt. hivatásos vadászainak, erdészeinek és túravezetőinek közreműködésével gyalog, kerékpáron, túrakenuval, lovasfogattal és erdei vasúttal járják az erdőt.

Hajnali vadles, nyomkeresés, ismerkedés a vadászkutyákkal, vadszámlálás, íjászat, trófeabemutató és más érdekes programok várták a táborlakókat. Az ifjú természetbarátok a vadmegfigyelők karbantartását, vadetetők és itatók feltöltését is elvégezték naponta, és a gyerekek az egy hét során bepillantást nyerhettek az erdei életközösség gazdájának, az erdésznek az életébe.

Fontos ismereteket szereztek a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. emblémájában szereplő jelmondatról – „A természet szolgálatában” –, hiszen a tábor legfontosabb célja a természet szolgálatára való nevelés, az aktív természetvédelem élményszerű megismertetése, valamint a vadgazdálkodás értékeinek a bemutatása volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában