önkéntesek

2019.07.08. 19:10

Önkéntes sportbarátok segédkeztek a munkában

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött fotó

Az épülő városi sportcsarnok munkálataiban vállaltak szerepet a kézilabda csapat és a sportegyesület tagjai, valamint a sportot kedvelő szurkolók, hőgyésziek, tájékoztatta lapunkat Botta György polgármester. Mint ismertette, az önkéntesek lebontották a korlátokat, labdafogókat, a kosárlabda palánkokat, a térvilágító oszlopokat, a cserepadokat és azok vasszerkezeteit. Társadalmi munkájuknak köszönhetően a teljes udvarrész az építés megkezdésére alkalmas állapotúvá vált. A munkálatok a múlt szombaton be is fejeződtek.

Botta György polgármester kiemelte, amint azt Győri Balázs a Sportegyesület vezetője jelezte, amellett, hogy sokan jelentkeztek a meghirdetett munkára, ha szükség lesz további segítségre, ismét örömmel állnak rendelkezésre az egyesület tagjai és szurkolói.

– Jó volt tapasztalni a közösségi összefogás erejét. A mielőbbi megvalósítás érdekében, szabadidejüket feláldozva, a résztvevők példa értékű segítséget nyújtottak. A sportcsarnok szükségességét az eltelt közös munkanap is igazolja – tájékoztatta lapunkat a polgármester.

Mint arról korábban beszámoltunk, a település életében jelentős fejlesztés kezdődik. A sportcsarnok a tervek szerint szabványos pályaméretű, kétszáznegyven néző befogadására alkalmas lelátóval rendelkező épület lesz, mellette új útburkolattal és negyven parkolóval. Elsősorban a kézilabda, bajnoki és kupa mérkőzéseknek, a kézilabda utánpótlás-nevelésnek ad majd otthont, de emellett az általános iskola tanulóinak is magas szintű feltételeket biztosít a sportoláshoz. Nem utolsó sorban az oktatási intézmény és a település rendezvényeinek is helyet adhat.

Mint azt Botta György polgármester ismertette, szintén társadalmi munkában, ugyanazon a napon, múlt szombaton a focisták és szurkolóik a Sport telepen dolgoztak a helyi közösségért. Új labdafogó hálókat szereltek fel, valamint a pálya környezetében az elbokrosodott részeket takarították ki. Az összefogásnak köszönhetően szebb környezetben adhatnak helyet az edzéseknek és a meccseknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában